Skip to main content
Homepage

ESTEETTÖMYYS

Toivotamme kaikki asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi konserttiin ja työskentelemme toimivien järjestelyiden puolesta. Tältä sivulta löydät lisää tietoa tapahtuman esteettömyydestä.

Tarkemman aluekartan löydät alempaa.

LIPUT

Pyörätuolilippuja voi ostaa verkkokaupasta tai Lippu.fi puhelinpalvelusta tai myyntipisteestä.

ESTEETÖN KATSOMO

Tarkistathan lipustasi missä katsomossa paikkasi sijaitsee.

D-KATSOMO: Olympiastadionin suurin esteetön katsomo sijaitsee sivukatsomon D takana, Olympiastadionin itäpuolella. Sisäänkäynnit ovat katsomoiden D1 ja D6 kohdalla.

G-KATSOMO: Toinen esteetön katsomo sijaitsee G9 –katsomon kohdalla pohjoispäädyssä. Järjestyksenvalvojat voivat opastaa oikealle hissille, josta pääsee G-katsomoon.

Esteetön katsomo on ensisijaisesti tarkoitettu pyörätuolilipun ostaneille asiakkaille. Katsomo on tasanne, jossa on tilaa pyörätuoliasiakkaille sekä heidän saattajilleen. Katsomossa on avustajia varten jonkin verran istumapaikkoja. Invavessoja on pyörätuolitasanteen läheisyydessä sekä muualla tapahtuma-alueella.

AVUSTAJAT

Pyörätuolilipun ostaneiden asiakkaiden avustaja pääsee sisään samalla lipulla.

Näkörajoitteisten tai muusta terveydellisistä syystä avustajaa tarvitsevien asiakkaiden avustajat tarvitsevat oman lipun tapahtumaan. Olethan asiasta yhteydessä Lippu.fi:n asiakaspalveluun, sillä avustajalippuja ei ole saatavilla verkkokaupasta. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla esim. EU:n Vammaiskortilla, avustajakortilla tai näkövammaiskortilla.

SAAPUMINEN JA LIIKKUMINEN STADIONILLA

Suosittelemme liikuntarajoitteisia asiakkaita saapumaan Maratonportista, Stadionin itäpuolelta (ks. aluekartta alempana). Tämä sisäänkäynti on lähinnä esteetöntä katsomoa D sekä drop-off paikkaa. Esteetöntä katsomoa G lähin sisäänkäynti on Pohjoisen Stadiontien päässä sijaitseva pohjoinen sisäänkäynti. Myös muilta sisäänkäynneiltä pääsee sisään kaikilla lipuilla. Olympiastadionin alue on suurimmaksi osaksi asfalttia ja katsomoiden sisäänkäynnit sekä käytävät ovat valaistuja.

Istumakatsomoiden paikoille joutuu kävelemään jonkun verran betoniportaita pitkin eikä portaikoissa ole juurikaan kaiteita. Suosittelemme noudattamaan erityistä varovaisuutta, mikäli liikkumisen kanssa on ongelmia.

Kenttä on kokonaan seisomakatsomoa ja siellä ei ole istumapaikkoja.

Suosittelemme varaamaan kärsivällisyyttä ja aikaa alueella liikkumiseen, sillä Stadionin käytävät saattavat hetkellisesti ruuhkautua konserttikävijöistä.


AUTOLLA SAAPUMINEN / PYSÄKÖINTI

Muita saapumisohjeita löydät nettisivun kohdasta 'Saapuminen'.

Tehdäksemme kaikille turvallisen tapahtuman, on alueella väliaikaisia liikennejärjestelyjä. Tästä syystä Stadionin pysäköintipaikat eivät ole käytössä.

Paavo Nurmen kenttä on varattu konserttijärjestelyille 8.–9.7. Turvallisuussyistä myös Pohjoinen Stadiontie, Stadionpolku, Hammarskjöldintie ja osa Paavo Nurmen tiestä suljetaan ajoliikenteeltä. Alueella on pysäköintikielto.

Suosittelemme kaikkia asiakkaita hyödyntämään julkista liikennettä saapuessanne tapahtumaan. 

Invatakseille on varattu muulta liikenteeltä suojassa oleva pysähdys/drop off -paikka Hammarskjöldintiellä, Helsinginkadun/Helsingin talvipuutarhan päässä. Liikennettä ohjaavat järjestyksenvalvojat ohjeistavat tarkemmin paikan päällä. Drop-off piste on ainoastaan saatto- ja noutoliikennettä varten eikä sinne saa pysäköidä. Pysähdys/drop off -paikka palvelee sekä tapahtumaan saavuttaessa sekä konsertin jälkeen ja on sallittu ainoastaan liikuntarajoitteisia konserttivieraita kuljettaville takseille ja henkilöautoille.

Mikäli saavut autolla, kulkuneuvo tulee pysäköidä kauemmaksi Stadionin alueelta ja loppumatka taittaa kävellen, julkisilla tai taksikyydein. Helsingin alueen pysäköintipaikat löydät Helsingin kaupungin sivuilta.